Ungaria: Traficul în comun este paralizat în Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele de transport călători au rămas în garaje
Autobuzele de transport călători au rămas în garaje

Serviciul de transport public cu autobuzul în Budapesta a fost oprit miercuri din cauza grevei, cu excepţia a 40 de rute, în a doua zi de grevă pe termen nelimitat a sindicatelor din cadrul Companiei de Transport Budapesta (BKV), relatează MTI, care menţionează că pot apărea perturbări majore şi în serviciul de transport cu tramvaiul.

Serviciul de transport cu metroul, troleibuzele şi trenurile subterane HEV şi-au început programul la ora prevăzută.

Blocajele din trafic au cauzat întârzieri majore pe principale artere din oraş, dar şi pe drumurile de acces spre capitală, potrivit serviciului de informaţii în trafic Fovinform.

Reprezentanţii sindicatelor aveau programate miercuri dimineaţa negocieri cu conducerea companiei. Discuţiile cu managementul au intrat în impas de luni seară, după ce niciuna din cele două părţi nu a părut a face un pas înainte. Sindicaliştii cer înnoirea contractelor colective de muncă, expirate la sfârşitul anului trecut, şi sunt nemulţumite de prevăzutele reduceri ale unor ajutoare, cum ar fi contribuţiile la asigurările de sănătate sau de pensie, dar şi de eliminarea primelor de sfârşit de an.

Pe de altă parte, greva angajaţilor de la aeroportul Ferihegy nu va cauza întreruperi în programul zborurilor de miercuri, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei aeriene naţionale Malev.

Greva pe termen nelimitat a început luni, la ea luând parte circa 20% din angajaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite