Mii de turişti, blocaţi în portul grec Piraeus din cauza grevei angajaţilor portuari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de turişti străini care călătoreau pe vapoare de croazieră sunt blocaţi în portul grec Piraeus, din apropierea Atenei, după ce angajaţii portului au intrat în grevă, în semn de protest împotriva măsurilor de austeritate adoptate de statul elen.

La Piraeus, zeci de muncitori au împiedicat, miercuri, accesul turiştilor pe vapoarele de croazieră din port, care pornesc zilnic către destinaţiile turistice din Grecia Insulară, informează BBC News.

Autorităţile statului elen au anunţat, marţi, că va achita toate costurile suplimentare ale turiştilor care rămân blocaţi în ţară. "Garantăm achitarea costului cazării şi al biletului pentru transportarea oricărui turist aflat în Grecia, chiar dacă a rămas blocat din cauza vulcanului din Islanda", a afirmat ministrul Culturii şi Turismului, Pavlos Geroulanos.

Citeşte şi:
Grecia va acoperi cheltuielile suplimentare ale turiştilor blocaţi în ţară

La numai o zi de la anunţul oficialului grec, angajaţii portuari au declanşat greva la Piraeus, pentru a protesta împotriva măsurile de austeritate luate de Grecia şi impuse de FMI şi UE pentru redresarea economică a statului.

Greviştilor din port li s-au alăturat muncitorii din cadrul companiei de căi ferate din Grecia, precum şi angajaţii televiziunii de stat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite