Turcia: Fostul lider al Partidului Societăţii Democrate a fost atacat - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider turc al Partidului Societăţii Democrate (DTP), partid pro-kurd interzis, a fost atacat pe o stradă din nordul provinciei Samsun din Turcia.

Ahmet Turk s-a ales cu nasul rupt, după ce a primit un pumn în faţă de la un bărbat care a reuşit să treacă de securitate. Atacatorul în vârstă de 27 de ani lucrează la o cafenea şi are cazier pentru deţinerea unei arme fără permis.

Turk a fost transportat la un spital din Ankara unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Ulterior, el a declarat: "Am fost victima unui atac al unei persoane rasiste. Sper ca astfel de incidente să nu creeze tensiuni, însă avem de-a face cu o neglijenţă dacă o persoană poate lovi pe cineva în prezenţa poliţiei locale. Vreau ca acest incident să fie investigat cu atenţie", a fost mesajul transmis de Turk.

Fostul copreşedintele al partidului interzis, Aysel Tugluk, a criticat lipsa măsurilor de precauţie, punând în discuţie ce s-ar fi întâmplat dacă atacatorul era înarmat.

"Au existat ameninţări la adresa partidului şi a domnului Turk. Această este o situaţie delicată pentru că avem de-a face cu un atac planificat împotriva poporului kurd", a explicat Tugluk.

Partidul Societăţii Democratice a fost interzis în decembrie 2009 pe motiv că este "punctul central al terorismului".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite