Burka: vălul islamic transformă femeile în fantome (André Gerin)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Văl islamic
Văl islamic

Reprezentanţii Consiliului Francez al Cultului Musulman contestă legea care interzice purtarea vălului de către femeile musulmane în spaţiile publice. Codul vestimentar musulman incită, astfel, la noi conflicte între oficiali ai statelor membre ale  Uiunii Europene, notează cotidianul frencez Le Figaro.

Preşedintele asociaţiei, Mohammed Moussaoui, se opune categoric interzicerii vălului. Cu argumente mai degrabă perimate, el afirmă că o astfel de interdicţie ar provoca un sentiment de ostilitate printre musulmani, scrie publicaţia franceză.

Mai citiţi şi
:


Deputatul André Gerin, din contră, susţine legea ce interzice purtarea vălului islamic, iar, în opinia sa, acesta  transformă femeile în fantome.

În contextul în care cartiere întregi din Bruxelles au fost populate de musulmani şi femei care continuă să poarte vălul pe stradă, autorităţile belgiene încearcă să găasescă o soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii.

Italia, Danemarca şi Olanda se confruntă cu aceleaşi probleme. Juriştii se arată reticenţi faţă de interdicţia totală a vălului în spaţiile publice.

La începutul anului 2004, parlamentul francez a adoptat o lege prin care interzicea purtarea sau afişarea simbolurilor religioase în şcoli. Atunci problema vălului islamic a început să fie mediatizată în Occident.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite