Traficul feroviar între Bulgaria şi Grecia, blocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul feroviar între Bulgaria şi Grecia este blocat
Traficul feroviar între Bulgaria şi Grecia este blocat

Nici trenul nu mai este o alternativă valabilă pentru transportul de persoane şi mărfuri între Bulgaria şi Grecia. Fermierii protestatari au blocat miercuri calea ferată lângă punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene, Kulata-Promahonas. Fermierii au parcat nişte tractoare pe şine, blocând traficul feroviar. Ei refuză să spună când vor debloca calea ferată, potrivit Agerpres.

Peste 210 de camioane aşteaptau miercuri seară să treacă prin punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene, Kulata-Promahonas. Unele tiruri aşteaptă de mai bine de 48 de ore la temperaturi de sub zero grade Celsius, iar fermierii protestatari nu dau informaţii în legătură cu ora la care vor deschide punctul. În momentul de faţă punctul de trecere este deschis doar pentru autoturisme şi autocare.

Punctul de trecere Ilinden-Eksohi este deschis pentru toate vehiculele până ora 9 joi. Fermierii eleni au anunţat că începând de miercuri acest punct va rămâne închis între orele 9 şi 21 şi va fi deschis doar noaptea.

Celelalte două puncte de trecere a frontierei bulgaro-elenă, Kapitan Petko Voivoda-Ormenion şi Zlatograd-Xsanti funcţionează normal. PTF Zlatograd-Xsanti este destinat însă doar maşinilor sub trei tone.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite