FOTO Campanie-şoc în Ticino: Românii şi italienii sunt ilustraţi ca şoarecii care distrug Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cantonul elveţian Ticino a început astăzi o campanie publicitară ofensivă demarată de o grupare care deocamdată vrea să-şi păstreze anonimatul.

Deocamdată pe străzile din canton au apărut panouri publicitare, iar pe un site internet este explicată în detaliu menirea acţiunii. Mesajul se învârte în jurul a trei şoareci, doi italieni şi un român. Pe italieni îi cheamă Fabrizio şi Giulio şi de meserie sunt primul faianţator şi al doilea avocat. Sunt ceea în zonă se numeşte „transfrontalier", un navetist care locuieşte în Italia, dar merge zilnic la muncă în Elveţia. Pe român îl cheamă Bogdan, nu are casă şi nici de muncă.

Vezi FOTO pe adevarul.it

Aceste trei personaje ar trebui să atragă atenţia ticinezilor că zilnic întră în canton 45.000 de navetişti să meargă la muncă. Pe salarii mai mici decât localnicii, ceea ce face ca patronanul să-i prefere subminând astfel piaţa locală a muncii. Tot şoarecii trebuie să le spună elveţienilor că 60% dintre delicte sunt comise de străini şi că acolo unde sunt scandaluri în stradă, tot timpul este şi un străin.

Citeşte AICI ce spune directorul agenţiei care a creat campania despre rostul acesteia şi află cine ar putea fi sponsorul

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite