Despăgubiri de 722 de milioane de euro pentru victimele terorismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacurile teroriste în Spania au făcut 9.522 de victime, din care 1.382 mortale.Despăgubirile acordate au depăşit 722 de milioane de euro.

Ministrul de Interne Alfredo Perez Rubalcaba, a depus vineri în faţa Consiliului de Miniştri un raport care arată că, "până în prezent, 9.522 de persoane au fost victime ale terorismului în Spania, iar dintre acestea 1.382 au murit ".

Potrivit ziarului "Europa Press", Rubalcaba a precizat că toate cazurile sesizate au primit despăgubiri, iar suma depaşeşte 722 de milioane de euro.

Pentru a marca a şasea aniversare de la atacurile din 11 martie 2004 de la Madrid,  Rubalcaba a înaintat executivului raportul privind situaţia victimelor atentatelor din Spania, în care recunoaşte că terorismul este "cel mai grav flagel cu care a s-a confruntat Spania de la instalarea democraţiei ".

Ministrul de Interne al Spaniei a cerut în urma acestui raport o nouă lege care să cuprindă protecţia specială a celor care încă mai sunt în pericol sau au fost iremediabil afectaţi, drepturile şi compensaţiile victimelor şi familiilor lor.
 
Viceprim-ministru Maria Teresa Fernandez de la Vega a confirmat că ‘’executivul este gata să aprobe o asemenea lege, care va fi elaborată până la jumătatea acestui an şi va putea fi aplicată din primul semestru al anului 2011.

Vezi de Adevarul.es care este scopul acestei legi

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite