"Dansez pentru tine", interzis la Telecinco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anita Dosantos şi Adrián Rodríguez, doi dintre antrenorii de la ”Dansez pentru tine”
Anita Dosantos şi Adrián Rodríguez, doi dintre antrenorii de la ”Dansez pentru tine”

În urma plângerii depuse de Televiziunea Naţională Spaniolă, un judecător a interzis postului TV Telecinco să difuzeze emisiunea "Dansez pentru tine", deoarece nu deţine drepturi asupra mărcii şi formatului acesteia.

Promovat cu multă vâlvă, show-ul ce va fi prezentat de spaniola Pilar Rubio în fiecare miercuri seara va trebui difuzat sub o altă denumire.
Iniţial, Televiziunea Naţională Spaniolă (RTVE) a trimis o somaţie postului Telecinco, cerând încetarea difuzării reclamelor pentru emisiunea ale căror drepturi de difuzare nu le deţinea decât RTVE. De asemenea, s-a cerut insistent schimbarea numelui emisiunii.


Pentru că postul privat nu a ţinut cont de somaţie, continuând să facă publicitate noii emisiuni, în februarie RTVE a dat în judecată postul Telecinco, iar ieri Tribunalul din Madrid a dat sentinţa: Telecinco trebuie să renunţe la utilizarea denumirii "MQB-Mira Quien Baila" şi la orice altă reproducere a "formei grafice, scrise, sonore, audio sau video" a respectivului format.


Reacţia Telecinco a fost promptă, renunţându-se la denumirea interzisă - "MQB-Mira Quien Baila" (n.r. "Dansez pentru tine"), însă conducerea a găsit o altă cale originală de a scăpa cu faţa curată şi de a putea difuza emisiunea sub un nume familiar telespectatorilor săi.

Află aici care a fost soluţia la care a apelat postul TV Telecinco

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite