Ministrul bulgar al apărării dezminte că a fost vizat de talibani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul bulgar al apărării Nikolai Mladenov a dezminţit luni, calificându-le drept "absurde", afirmaţiile unor talibani afgani potrivit cărora el a fost ţinta lor într-un atac comis duminică împotriva bazei NATO de la Kandahar care a făcut patru răniţi bulgari.

"Este absurd. Informaţia nu corespunde realităţii", a declarat ministrul la televiziunea naţională, la întoarcerea sa din Afganistan unde a petrecut şase zile. El a precizat că o rachetă de producţie chineză a cărei ţintă nu a putut fi stabilită a fost lansată contra aeroportului din Kandahar unde este situată baza NATO.

Potrivit unui comunicat postat pe internet de talibani şi de pe alte forumuri, Mladenov "era principala ţintă a acestui atac", aminteşte AFP.

Potrivit talibanilor, "şase rachete au atins aeroportul şi una dintre ele a căzut la 200 de metri de locul unde se afla ministrul".

Mladenov a dat asigurări că au fost luate "măsuri maxime de securitate". El a indicat că se afla la 300-400 de metri de locul lovit de rachetă, în afara taberei bulgare.

Asemenea rachete sunt lansate cel puţin o dată pe lună asupra aeroportului din Kandahar, a remarcat el.

Ministrul s-a deplasat la Kabul şi Kandahar unde este desfăşurat contingentul bulgar format din 495 de oameni. El s-a întâlnit cu înalţi responsabili afgani şi cu comandantul Forţei Internaţionale de Asistenţă a Securităţii (ISAF).

Bulgaria a decis să trimită 30 de militari suplimentari la începutul acestui an în cadrul ISAF şi intenţionează să trimită încă 70 spre sfârşitul anului curent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite