Mai multe ambarcaţiuni blocate printre gheţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
850 de pasageri aflaţi la bordul feribotului sunt blocaţi în Marea Baltică
850 de pasageri aflaţi la bordul feribotului sunt blocaţi în Marea Baltică

Între 30 şi 40 de ambarcaţiuni, inclusiv câteva de pasageri, au rămas blocate în gheaţa de pe coastele Suediei, potrivit unui oficial suedez, citat de CNN.

În zona Mării Baltice gheaţa s-a sudat cu cea mai mare parte a ţărmului suedez, în arhipelagul Stockholm şi insula finlandeză Aland, a anunţat Tommy Gardebring, purtător de cuvânt al Administraţiei Maritime Suedeze.

Unul dintre vasele de pasageri blocat este Amorella, cu 753 de pasageri la bord şi 190 de membri ai echipajului, potrivit CNN.

"Este mai frig decât de obicei în părţile sudice ale Mării Baltice, dar în nord situaţia este normală, cu un nivel normal al gheţii", a spus Gardenbring.

"În cea mai afectată zonă spărgătoarele de gheaţă care operează în mod normal, nu au reuţit să facă faţă gheţii, motiv pentru care trimitem mai multe utilaje", a mai spus Tommy Gardebring.

Gardebring a mai spus că amabarcaţiunile nu s-au aflat niciun moment în pericol, însă măsurile de precauţie au fost luate în cazul în care situaţia degenerează, având în vedere presiunea exercitată de gheaţă asupra ambarcaţiunilor.

Acesta a mai spus că cele mai multe vase vor fi eliberate până vineri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite