Studenții din Sevilla au primit dreptul de a copia la examene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii, obişnuiţi să-şi cumpere lucrările de licenţă
Studenţii, obişnuiţi să-şi cumpere lucrările de licenţă

O hotărâre aprobată de consiliul de conducere al Universiății din Sevilla prevede ca profesorii să nu-i scoată din examen pe studenții care copiază.

Studenților de la Universitatea din Sevilla li s-a recunoscut dreptul de a-și copia examenele pe care le susțin, anunță ziarul "El Mundo". În cazul în care-i surprind copiind, profesorii nu mai au dreptul de a le lua lucrarea, de a-i scoate din examen sau de a-i suspenda.

Ceea ce trebuie să facă ei este să-i lase să-și termine examenul și să informeze, în scris, o comisie care va analiza cazul. Comisia, formată din trei profesori și trei studenți, va decide dacă studentul a copiat sau nu.

Această hotărâre a fost aprobată de consiliul de conducere al Universității din Sevilla la data de 29 septembrie 2009 și introdusă în regulamentul privind evaluarea și calificarea examenelor.

Profesorii atacă această normativă

Articolul 20 din acest regulament spune că "profesorii care se ocupă de supraveghere vor comunica în scris comisiei de predare (...) orice incident care a avut loc în timpul examenului". Punctul 20.2 menționează că "studenții implicați în aceste incidente își pot continua examenul" și pot fi scoși din examen doar "în cazul unei conduite care afectează desfășurarea normală a examenului în ceea ce-i privește pe ceilalți studenți".

Punctul 20.3 le recunoaște profesorilor dreptul de a "reține, fără a distruge, orice material implicat într-un astfel de incident", cum ar fi să zicem o copiuță. Materialul va fi înmânat comisiei, însoțit de un raport scris de către profesor.

Profesorii nu sunt de acord cu această normativă care le permite studenților să copieze și au avertizat că vor trata examenele cu mai multă relaxare. Ei susțin că în noua normativă oferă multe drepturi studenților și îndatoriri profesorilor.

Vezi pe adevarul.es un alt punct care a stârnit controverse din partea profesorilor

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite