Prizonierii spanioli preferă închisoarea în locul deportării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia nu vor să semneze documentele de extrădare în ţara de origine, dar ministrul Afacerilor Externe spaniol spune că prizonierii sunt asistaţi în închisoare de serviciile consulare spaniole

Cei trei spanioli care au participat la flota umanitară atacată în apele internaţionale de armata israeliană se află închişi în Centrul de detenţie de la Beersheba, la sud de Tel Aviv, după ce au refuzat să semneze actele de deportare, conform informaţiilor furnizate în această dimineaţă de ministrul de Afaceri Externe şi Cooperare, Miguel Angel Moratinos, citat de Europa Press.

Moratinos a declarat presei că personalul Ambasadei Spaniole de la Tel Aviv va încerca astăzi să-i convingă pe cei trei să semneze actele de extrădare, pentrun a putea fi repatriaţi cât mai repede în Spania.

"Dacă din motive ce pot fi legitime" vor refuza în continuare semnarea documentelor de deportare, se va iniţia un proces juridic "mai lung", care, de asemenea, va avea ca finalitate, expulzarea.

Ministrul Moratinos a explicat că cei trei sunt în stare bună, dar că şi-ar dori ca aceştia să revină cât mai repede în Spania, deşi "doar lor le revine luarea acestei decizii", în ultimă instanţă.

Oricum ar decide cei trei, serviciile consulare spaniole le vor acorda asistenţă şi "tot sprijinul", a subliniat ministrul. Acesta a adăugat că Ambasada Spaniolă de la Tel Aviv a luat legătura deja cu familiile acestora, pentru a-i ţine la curent cu evoluţia situaţiei lor. Cei trei spanioli capturaţi sunt activiştii Manuel Tapial şi Laura Arau şi ziaristul David Segarra, care lucrează pentru o televiziune venezueleană, Telesur.

Vezi pe adevarul.es care e reacţia oficială a Spaniei şi ce au transmis spaniolii Israelului după incident

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite