Spaniolii câştigă dublu cât imigranţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitori imigranţi sursa: canalsolidario.org
Muncitori imigranţi sursa: canalsolidario.org

În 2009, în plină criză economică, breşa salarială dintre străini şi autohtoni a crescut faţă de anii anteriori. Un muncitor spaniol a câştigat, în medie, cu 9.543 de euro mai mult decât unul străin.

Salariul unui muncitor străin este practic jumătate din cel al unui muncitor spaniol. Criza a contribuit la mărirea breşei salariale care exista deja, dar care a crescut în 2009.

Anul trecut, salariul mediu al unui imigrant a fost de 10.526 de euro anual, faţă de cei 20.069 euro, în medie, ai spaniolilor. Adică o diferenţă de 9.543 de euro. În 2007, această breşă salarială se situa în jurul valorii de 8.000 de euro, conform datelor Biroului de Impozite, care a publicat o statistică a salariilor, calculate în funcţie de declaraţiile de impozit, informează Publico.

Citeşte pe adevarul.es care este situaţia breşei salariale dintre bărbaţi şi femei

Această creştere a diferenţei dintre străini şi spanioli în 2009 poate fi explicată prin faptul că salariul mediu al imigranţilor a scăzut cu aproape 5% faţă de 2008, în timp ce al spaniolilor a crescut uşor, cu 0,35%. În plus, imigranţii ocupă, în general, posturi mai precare şi cu mai puţină calificare decât autohtonii.

Află sunt factorii care influenţează cel mai mult mărimea salariilor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite