Primarii satelor spaniole cu mai puțin de 1.000 de locuitori muncesc gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei nu se pot alinia recomandărilor făcute de Federația Spaniolă a Municipiilor și Provinciilor de micșorare a salariilor, deoarece nu primesc niciun ban pentru activitatea depusă.

Federația Spaniolă a Municipiilor și Provinciilor (FEMP) le-a recomandat primarilor să-și micșoreze salariile pentru a participa la procesul de micșorare a deficitului bugetar național, însă mulți dintre aceștia nu au ce să taie, deoarece muncesc gratis sau au salarii de aproximativ 1.000 de euro, anunță "Que".

Conform datelor FEMP, în general primarii localităților care au sub 1.000 de locuitori nu primesc un salariu și exersează această meserie doar de amorul artei. Unul din cazuri este cel al lui Matias Martin, primarul localității Cervera de Buitrago (Madrid), care numără sub 200 de locuitori. Acesta este primar de peste 31 de ani.

"M-am născut aici, iar când am fost tânăr am plecat la Madrid să muncesc. Apoi am revenit în acest sat, m-am prezentat la alegeri și am fost ales. Sunt mândru că am reușit să aduc apa și canalizarea în casele oamenilor", susține acesta.

Jaime Peral (35 de ani) este primarul satului Navas del Rey (Madrid), care numără aproximativ 2.500 de locuitori. Când a fost ales în urmă cu trei ani, el a promis că nu va încasa niciun ban pentru munca depusă. "Primăria are bani doar pentru a plăti apa, lumina și angajații municipali. Nu avem bani pentru mai mult", susține acesta.

"Ca să fiu primar pe mine mă costă bani. Când merg la o acțiune plătesc benzina din buzunarul meu. Dacă vine vreun om de afaceri sau vreun reprezentant al Comunității Madrid îl invit la o cafea pe banii mei. Nu mă deranjează. O fac pentru vecinii mei și pentru acest sat", a declarat acesta.

Și să nu credeți că nefiind plătit, primarul unui asemenea sat nu trece pe la muncă! "Un primar de la sat este primar 24 de ore din 24. Toată lumea știe unde locuiesc și are numărul meu de telefon. Dacă scapă vreo vacă pe șosea sau se pierde vreun câine, pe mine mă sună lumea prima dată", a declarat primarul din Navas del Rey.

Cazul lui Jose Carlos Villalvilla (36 de ani), primarul din Estremera (Madrid), impresionează și mai mult.

Vezi pe adevarul.es de ce.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite