La 23 aprilie, Spania se îmbracă de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de San Jorge (Sfântul Gheorghe) are o triplă semnificație în Spania, fiind deopotrivă Ziua comunității Aragon, Ziua Îndrăgostiților în Catalunya și Ziua Cărții, stabilită de Unesco.

Ziua de San Jorge comemorează moartea lui Jorge de Capadocia, la 23 aprilie, în anul 303. Sfântul Gheorghe este patronul mai multor națiuni și teritorii, majoritatea europene, ca de pildă Anglia, Georgia, Bulgaria și Portugalia. În Spania, San Jorge este patronul comunităților Aragon și Catalunya, dar și a orașelor Caceres și Alcoy.

Pe lângă toate aceste semnificații, ziua de 23 aprilie a fost aleasă de Unesco drept "Ziua Internațională a Cărții", în anul 1996.

În mod tradițional, Diada de Sant Jordi, cum este cunoscută în Catalunya, este Ziua Îndrăgostiților, în care cuplurile și nu numai, fac schimb de cadouri, constând într-un trandafir și o carte. De fapt, femeile dăruiesc doar cartea, iar bărbații le oferă iubitelor și câte un trandafir.

Tradiția spune că acest obicei de a-i oferi iubitei o floare își are originile în secolul al XV-lea, când se organiza, la Barcelona, Târgul Trandafirilor, pe toată perioada verii.

Aflați ce manifestări se organizează în Spania, în cinstea acestei zile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite