Spania şi România, între singurele 5 ţări din UE care alocă fonduri europene integrării ţiganilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania este ţara din UE care alocă cele mai multe fonduri comunitare programelor orientate exclusiv spre integrarea ţiganilor în perioada 2007-2013, cu un total de 47 de milioane de euro, conform datelor furnizate de Comisia Europeană ieri, relatează La Opinion de Zamora.

Doar cinci dintre cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene alocă bani acestor programe de integrare a rromilor în cadrul proiectelor Fondului Social European (FSE), cofinanţate de autorităţile naţionale.

Programele acestor cinci ţări totalizează 176 de milioane de euro pentru perioada 2007-2013, din care 85% din bani sunt asiguraţi de fondurile FSE şi 15% de către autorităţile naţionale.

Franţa şi celelalte ţări din UE nu alocă fonduri europene integrării ţiganilor

Restul de 22 de ţări membre comunitare, incluzând Franţa, nu au programe de integrare destinate exclusiv ţiganilor, cu sprijinul Fondului Social European.

Bugetul Fondului Social European pentru aceşti şapte ani totalizează 75,952 miliarde de euro, din care 9,98 miliarde sunt destinate programelor pentru grupuri de populaţie vulnerabile din 26 de ţări ale UE, un capitol la care este inclusă şi populaţia ţigănească.

Citeşte pe adevarul.es care sunt cele cinci ţări europene care cheltuie fonduri europene pentru integrarea ţiganilor şi ce sume alocă fiecare stat acestor proiecte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite