Spania cheltuie 17 milioane în 2010 pentru repatrierea voluntară a imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panou publicitar al programului de intoarcere voluntara acasa pentru imigranti, intr-o statie de metrou din Madrid Sursa: La Razon
Panou publicitar al programului de intoarcere voluntara acasa pentru imigranti, intr-o statie de metrou din Madrid Sursa: La Razon

Spania a cheltuit până în acest moment, în 2010, 10 milioane de auro cu programele de sprijinire a imigranţilor care vor să se întoarcă în ţările de origine şi mai are de cheltuit încă 7 până la finele anului.

Ministerul Muncii şi Imigraţiei a alocat, în acest an, până acum, 9.9 milioane de euro pentru finanţarea reîntorcerii în ţările de origine a unui total de 8.646 de imigranţi şi încă dispune de 7,3 milioane de euro care aşteaptă să fie distribuiţi în 2010, scrie 20 minutos. Astfel, conform datelor oficiale, Guvernul va cheltui în total 17,2 milioane de euro pentru a ajuta imigranţi să se întoarcă în ţările lor.

Banii au ajutat 8.646 imigranţi să se întoarcă în ţările natale

Din aceşti bani, un total de 410.000 de euro au fost folosiţi pentru un program introdus pentru prima oară în acest an, aşa numita "Întoarcere Productivă", program cofinanţat de Uniunea Europeană. Acest program conferă sprijin şi asistenţă imigranţilor care vor să desfăşoare o iniţiativă antreprenorială în ţara lor de origine. Pentru asta, primesc ajutor pentru călătorie, fonduri pentru a-şi începe afacerea şi asistenţă pentru a o pune în mişcare.

O altă parte a banilor a fost folosită pentru întoarcerea din motive umanitare, adică ajutorarea celor aflaţi în sitguaţie foarte vulnerabilă, care nu au resurse şi mijloace pentru a se întorce în ţările lor natale. Aceste programe sunt gestionate direct de Secretariatul de Stat pentru Imigraţie şi Emigraţie şi au presupus, până în 18 octombrie, mai mult de 5,1 milioane de euro.

În fine, restul de bani s-a cheltuit pe ajutoarele complementare primite de imigranţii aflaţi în şomaj în Spania, care decid să încaseze între ajutorul de şomaj rămas de primit odată şi să se întoarcă în ţara natală cu aceşti bani. În total, Ministerul a cheltuit 4,3 milioane de euro cu acest program (bilete de avion, bani lichizi pentru costul călătoriei şi instalarea imigranţilor în ţara de origine etc.).

Citeşte pe adevarul.es câţi bani s-au cheluit anul trecut în acest program şi află cum îi sprijină statul spaniol şi cu ce sume pe imigranţii care vor să se întoarcă în ţările lor şi să deschidă o afacere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite