Proiectul legii de reformare a pieței muncii din Spania a stârnit reacții dure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele muncitorești nu sunt de acord cu multe dintre măsurile stipulate în acest proiect. Liderii sindicali susțin că "se încalcă drepturile muncitorilor" și amenință cu organizarea unei greve generale.

Sindicatele muncitorești din Spania au sărit ca arse când au primit din partea Guvernului spaniol proiectul legii de reformare a pieței muncii, anunță "El Pais". CC OO și UGT acuză Guvernul că acest proiect lezează drepturile muncitorilor și anunță că vor organiza o grevă generală dacă legea va fi aprobată în ședința de la 16 iunie.

"Încalcă drepturile muncitorilor", a declarat secretarul sindical al UGT, Toni Ferrer. De aceeași părere este și omologul său de la CC OO, Ramon Gorriz: "Servește la creșterea numărului de demiteri și la ieftinirea lor". Cei doi lideri sindicali au tras aceeași concluzie: dacă Guvernul nu modifică legea CC OO și UGT convoacă muncitorii la grevă generală.

Ieri Guvernul a trimis celor două sindicate proiectul legii de reformare a pieței muncii, însă reprezentanții CC OO și UGT nu sunt de acord cu el.

Vezi pe adevarul.es care sunt principalele noutăți ale acestui proiect de lege

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite