16 oraşe spaniole vor titlul de Capitală Culturală în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2016, Spania şi Polonia vor da capitalele culturale ale Europei. Finalistele din fiecare ţară vor fi anunţate joi, iar câştigătoarele în luna iulie 2011.

Oraşele spaniole aspirante la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2016 şi-au început ieri prezentarea candidaturilor la Muzeul Reina Sofia din Madrid, unde un juriu va decide joi care vor fi finalistele pentru Marea Finală din luna iulie 2011, informează Publico.

11 candidate din Polonia

Dintre cele 16 candidate care până joi vor "defila" prin faţa juriului, Palma de Mallorca a fost deja exclusă. Ministrul Culturii a suspendat candidatura oraşului din Baleare, dată fiind că asociaţia care a prezentat proiectul, Palma Insulele Baleare 2016, nu a acreditat că reprezintă Primăria din Palma de Mallorca.

Alcala de Henares, un "Oxford spaniol"

Cinci localităţi şi-au prezentat ieri catalogul de motive şi merite pentru a câştiga prestigiosul titlu: Alcala de Henares, Burgos, Caceres, Cordoba şi Cuenca. Acestea au sosit "înarmate până în dinţi" cu reprezentanţi de anvergură, începând cu preşedinta Comunităţii Madrid, Esperanza Aguirre, care a promis că va face din Alcala de Henares un "Oxford spaniol".

"Sperăm că verdictul juriului ne va fi favorabil şi vom trece în faza următoare în care vor rămâne patru oraşe candidate", a declarat Aguirre în faţa presei. În realitate, numărul de finaliste nu este unul predeterminat, ci numărul acestora va fi cel considerat oportun de către juriu, "deşi se estimează că va fi un număr cuprins între trei şi cinci", a explicat un reprezentant din Ministerul Culturii.

Citeşte pe adevarul.es care sunt cele 16 oraşe spaniole şi cele 11 poloneze candidate, din cine este format juriul şi care localităţi spaniole au fost în trecut capitale culturale europene

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite