Europa cere Spaniei și Portugaliei să strângă și mai mult cureaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniștrii de Economie din țările care fac parte din Eurogrup au cerut celor două guverne să pregătească noi măsuri de reducere a cheltuielilor.

Spania va trebui să strângă și mai mult cureaua începând cu 2011, anunță "El Pais", după ce ieri miniștrii de Economie ai țărilor din Eurogrup au cerut Spaniei și Portugaliei să pregătească noi măsuri de reducere a cheltuielilor pentru următorii ani pentru a se garanta micșorarea deficitului bugetar și a datoriei.

Primul ministru al Luxemburgului Jean-Claude Juncker, care ocupă și funcția de președinte al Eurogrup, a lăudat măsurile luate de cele două țări, considerându-le "importante și îndrăznețe", dar a afirmat că "este nevoie de o mai bună consolidare și după anul 2011".

Juncker susține că măsurile impuse de guvernele celor două țări vor "contribui fără îndoială la stabilizarea nivelului datoriei", dar că atât Spania cât și Portugalia trebuie să facă progrese.

Această recomandare a președintelui Eurogrup contrazice previziunile făcute ieri de ministrul Economiei și Finanțelor, Elena Salgado.

Vezi pe adevarul.es ce declarase Elena Salgado înainte de a intra la ședința Eurogrup.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite