Pompierii din Spania îşi “sting” nemulţumirile într-.un mod inedit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai neobişnuite proteste din aceste zile, în Spania, îi au ca protagonişti pe pompieri, care şi-au vopsit maşinile de intervenţii şi au asaltat Bursa de Valori din Madrid.

Protest inedit, astăzi, la Bursa de Valori şi Mărfuri din Madrid. Un grup de pompieri a luat cu asalt clădirea, intrând înăuntru cu două pancarte, informează El Mundo. Mesajele transmise de pompieri pe bucăţile de pânză au fost "Pieţele financiare au provocat criza" şi "Cetăţeanul de rând plăteşte pentru lăcomia voastră".

Pompierii au protestat paşnic, fără a se înregistra incidente. De asemenea, nu s-au înregistrat arestări în urma acestei forme neobişnuite de protest.

În ultimele zile, pompierii au fost protagoniştii a mai multe proteste inedite în Comunitatea Madrid. Aceştia cer angajarea altor oameni în locul celor care au ieşit la pensie în ultimii şapte ani, acuzând faptul că autorităţile nu au mai făcut angajări din 2003.

Vezi pe adevarul.es GALERIE FOTO cu maşinile de pompieri "redecorate" de aceştia în semn de protest

Una din formele de protest ale pompierilor, iniţiată de cei din Arganda del Rey, din sudul Comunităţii Madrid, şi copiată ulterior de alte 13 parcuri de pompieri din comunitate, a fost vopsirea camioanelor de intervenţii cu mesaje sociale şi desene sugestive.

"Espe mă arde!" (Espe e Esperanza Aguirre, preşedinta Comunităţii Madrid), "300.000 de oameni, doar 8 pompieri", "Fără pompieri sunteţi în pericol", "10 pompieri pentru 28 de municipii" şi "Cu siguranţa nu se speculează" au fost câteva din mesajele pictate de pompieri pe una din maşini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite