Musulmanii amenință Spania cu un război, din cauza unei discoteci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O discotecă din Aguilas (Murcia), care imită o moschee, numită "La Meca", a aprins fitilul unor noi tensiuni diplomatice între Spania şi musulmanii din întreaga lume.

Controversa care învăluie discoteca "La Meca" din Aguilas, ameninţată de diferite grupuri islamiste, se extinde în lumea arabă. Fitilul acestei polemici, care a pus pe jar serviciile secrete spaniole, s-a aprins acum câteva săptămâni, când un senegalez, de credinţă musulmană, a refuzat o ofertă de muncă în respectiva discotecă, motivând că design-ul acesteia, cu minarete care imită o moschee, îi ofensează credinţele religioase, informează La Verdad.

"Va izbucni un mare război între Spania şi lumea musulmană"

Un blog al unui ziarist din Murcia, Paulino Ros, "Islam en Murcia", a publicat ştirea pe 25 august. Plecând de la acel articol, Federaţia Spaniolă a Entităţilor Religioase Islamice (Feeri) a reclamat faptul că a numi o discotecă cu numele "La Meca", "este grotesc şi constituie o lipsă de respect faţă de musulmani". Internetul a făcut apoi restul. Ştirea a zburat, ajungând să fie difuzată, în Dubai, de televiziunea Al Arabiya, cea mai mare televiziune arabă după Al Jazeera.

Urmarea? Site-ul discotecii a fost atacat de hackeri islamici adepţi ai Jihadului miercurea trecută, aceştia postând un mesaj care chema lumea musulmană "la luptă contra Spaniei". Dacă discoteca nu îşi va schimba numele, avertizau aceştia, va izbucni "un mare război între Spania şi lumea musulmană".

Citește pe adevarul.es ce spun principalii lideri musulmani din Spania și de ce au intrat în alertă serviciile secrete spaniole

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite