Zece ore de discuţii fără rezultat pentru reforma pieţei muncii din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Celestino Corbacho, s-a întâlnit aseară cu șefii patronatului și sindicatelor muncitorești, însă, după mai bine de zece ore de discuții, nu s-a ajuns la o înțelegere între tabere.

Noaptea nu a fost un sfetnic bun pentru cele trei tabere care s-au întâlnit azi-noapte ca să pună la punct proiectul de reformare a pieței muncii din Spania.

Peste 10 ore au stat la discuții ministul Muncii, Celestino Corbacho, președintele Confederației Organizațiilor de Antreprenori (CEOE), Gerardo Diaz Ferran, și secretarii sindicatelor CC OO și UGT, Ignacio Fernandez Toxo, respectiv, Candido Mendez. În final, cele trei tabere nu au ajuns la un acord, discuțiile urmând să continue în zilele următoare, anunță "20 minutos".

Cele trei tabere s-au întâlnit aseară la ora 19.30 și au încheiat discuțiile azi dimineață, cu puțin înainte de ora 06.00. Ele nu au ajuns la o înțelegere din cauza diferențelor mari care există între cererile celor trei părți.

Vineri, reprezentanții Guvernului se vor întâlni din nou cu cei ai sindicatelor și ai patronatului, însă, de data aceasta, separat. Guvernul le va trimite celor două părți proiectul de reformare a pieței muncii pentru ca acestea să-l poată consulta înaintea întâlnirii de mâine.

Indiferent dacă va ajunge sau nu la un acord cu cele două părți, Guvernul are prevăzută aprobarea reformei în ședința din 16 iunie.

Vezi pe adevarul.es ce va trebui să facă și cum vor reacționa sindicatele

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite