Peste jumătate din spanioli, mulţumită de monarhia parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia regală spaniolă sursa: 20 minutos
Familia regală spaniolă sursa: 20 minutos

Mai mult de jumătate dintre spanioli consideră că monarhia parlamentară este cel mai bun regim politic pentru Spania, în timp ce 26% dintre ei vor o republică parlamentară (20%) sau prezidenţială (6%).

57% dintre spanioli vor ca Spania să continue să fie monarhie parlamentară, faţă de 26%, care preferă o republică, parlamentară (20%) sau prezidenţială (6%), conform ultimului sondaj al Analizelor Sociologice Economic şi Politice (ASEP), relatează La Vanguardia.

Potrivit acestui studiu, care se bazează pe un eşantion de peste 1.000 de persoane din întreaga Spanie, realizat în luna octombrie, Coroana este una din cele trei institutuţii care merită aprobarea chestionaţilor, alături de Forţele Armate şi de Centrul Internaţional de Inteligenţă (CNI), în timp ce Biserica, băncile, sindicatele, Guvernul şi partidele politice sunt "corigente".

ASEP, compagnia de studii sociologice prezidată de fondatorul Centrului de Investigaţii Sociologice, Juan Diez Nicolas, elaborează anual un sondaj despre opinia publică spaniolă, care începând din 1991 cuprinde diferite întrebări despre Monarhie şi succesiunea la Coroană.

Citeşte ce cred spaniolii despre rolul Regelui în democraţie şi cu cât s-a redus procentul spaniolilor care preferă monarhia parlamentară faţă de anul trecut

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite