De mâine, Spania are o nouă legislaţie rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua lege a traficului rutier din Spania intră în vigoare stârnind polemici aprinse. Printre prevederile noii legi a traficului rutier: 6.000 de euro amendă pentru deţinătorii de detectoare de radar.

Obiectivul schimbărilor din Legea Traficului Rutier are ca scop simplificarea a trei aspecte, spun iniţiatorii: reducerea număruli de sancţiuni care pot duce la scăderea de puncte de pe permisul de conducere, simplificarea formalităţilor pentru şoferi şi eficientizarea sistemului de colectare a amenzilor, scrie portalul Terra.

Veniturile din amenzi de circulaţie au crescut cu 125% de când a fost implementat sistemul permisului de conducere pe puncte. Aceasta e deja a treia modificare a legislaţiei rutiere spaniole.

Când a prezentat noua lege, ministrul de Interne, Alfredo Perez Rubalcaba, a afirmat că "cei care nu îşi vor plăti amenzile, îşi vor complica viaţa", dat fiind că obiectivul declarat al legii e simplificarea şi reducerea cu 30-50% a amenzilor.

Din cauza birocraţiei şi a procesului greoi de plată a amenzilor în prezent, aproximativ 25% dintre amenzi nu au fost nicicând plătite. Ministrul de Interne a negat că legea ar fi fost astfel concepută încât să crească veniturile din amenzi, subliniind chiar că "e posibil ca veniturile să scadă".

Una din principalele schimbări ale noii Legi a Traficului Rutier e faptul că acum ai posibilitatea să scapi cu amenda "la jumătate", dacă o plăteşti în 20 de zile de la primirea procesului verbal.

Vezi pe adevarul.es şi alte prevederi pe care le va aduce noua lege pe şoselele din Spania

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite