Se caută aliați pentru sprijinirea legii de reformare a pieței muncii din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Zapatero încearcă să găsească aliați printre grupurile parlamentare pentru aprobarea proiectului de lege. Sindicatele așteaptă negocierile pentru a anunța dacă va fi sau nu grevă.

Începând de azi, Guvernul Spaniei se va reuni cu grupurile parlamentare pentru a încerca să obțină sprijin de la acestea privind aprobarea legii de reformare a pieței muncii, anunță "20 minutos".

Citeşte şi:
Nu s-a ajuns la un acord privind reformarea pieței muncii din Spania
Proiectul legii de reformare a pieței muncii din Spania a stârnit reacții dure

Consiliul de Miniștri intenționează să aprobe acest proiect la 16 iunie, în ciuda faptului că sindicatele muncitorești și patronatul nu sunt de acord cu el. Sindicatele muncitorești CC OO și UGT consideră că prin aprobarea acestei legi Guvernul favorizează patronatul și au amenințat cu organizarea unei greve generale.

Se speră totuși că Guvernul va face unele modificări după ce se va întâlni zilele acestea cu reprezentanții grupurilor parlamentare. În caz contrar va anunța data la care va avea loc greva generală. În Țara Bascilor sindicatele naționaliste basce au convocat deja muncitorii la grevă la 29 iunie.

Vezi pe adevarul.es care este poziția grupurilor parlamentare privind aprobarea legii de reformare a pieței muncii din Spania

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite