Grevă generală fără zboruri aeriene şi fără trenuri în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele au înaintat Ministerului Dezvoltării propunerea de circulaţie minimă a mijloacelor de transport în 29 septembrie, ziua grevei generale.

Cele două sindicate principale din Spania, CCOO şi UGT, au prezentat în această dimineaţă Ministerului Dezvoltării, propunerea lor de servicii minime de transport pentru greva generală din 29 septembrie, în care se cere ca în ziua respectivă nici un avion să nu decoleze de pe teritoriul spaniol şi nici un tren să nu circule, cu excepţia trenurilor pe distanţe scurte (Cercanias), relatează El Mundo.

Aceeaşi propunere a fost respinsă în 2002

Propunerea sindicatelor se bazează pe faptul că aceleaşi cerinţe au fost incluse în propunerea de la ultima grevă generală din Spania, din iunie 2002, înaintată la acea vreme ministrului Dezvoltării, Francisco Alvarez-Cascos.

Serviciile minime propuse atunci au creat disensiuni între Guvernul Aznar şi sindicate, dar propunerea a primit undă verde din partea tribunalelor câţiva ani mai târziu. Dat fiind că propunerea respectivă, deşi respinsă la vremea ei de politicieni, dar aprobată în Tribunal, sindicaliştii speră ca de data aceasta Guvernul să nu o mai respingă.

Citeşte pe adevarul.es care sunt singurele excepţii pe care sunt dispuşi să le facă sindicalişti în privinţa mijloacelor de transport, pe 29 septembrie

Sindicaliştii cred că planul lor este un bun punct de plecare pentru a se ajunge la un acord, după cum au explicat secretarii de organizaţie ai CCOO şi UGT, Antonio del Campo, respectiv Jose Javier Cubillo.

Propunerea serviciilor minme a COO şi UGT a ţinut cont atât de dreptul la grevă al muncitorilor, cât şi, spun ei, de dreptul la mobilitate al cetăţenilor.

Responsabilii Ministerului Dezvoltării trebuie să analizeze acum propunerea sindicatelor şi când vor lua o decizie vor convoca reprezentanţii muncitorilor pentru a ajunge la un acord.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite