Greva generală din Spania, un eşec “de succes”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sindicatele vorbesc de "succesul" grevei de ieri, aceasta nu îşi va îndeplini obiectivele fixate: Guvernul nu va da înapoi în reforma pieţei muncii şi a pensiilor.

Greva de ieri a contat pe o participare mai mică decât cea din 2002, dar sindicatele sunt mulţumite. Guvernul vorbeşte de o "participare inegală" şi nu are de gând să rectifice reforma pieţei muncii.

Greva generală de ieri a avut importanţă diferită, în funcţie de sectorul de activitate. Pentru unii, precum marile fabrici de automobile, participarea la grevă a fost una totală. Pentru alţii, precum micii comercianţi sau funcţionari, a fost foarte limitată, scrie El Pais.

Află care sunt singurele câştiguri ale grevei

Sindicatele erau mulţumite, crezând că participarea a fost una similară grevei din 2002, pe care o consideră un succes deoarece şi-a îndeplinit misiunea atunci: anularea decretului. Şi, mai ales, pentru că această grevă, contra unui guvern socialist, cu cea mai urâtă criză a democraţiei, cu patru milioane de şomeri şi mulţi angajaţi cu teama de a fi demişi era cea mai dificilă pentru UGT şi CCOO.

"Suntem bucuroşi, mai ales pentru că am făcut greva aceasta împotriva a tot şi a tuturor şi totuşi a ieşit bine", a comentat Candido Mendez, secretarul general al UGT, puţin înainte de ultima mare manifestaţie din Madrid, care a însemnat sfârşitul grevei, aseară.

Citeşte pe adevarul.es care sunt cifrele de participare la greva de ieri furnizate de Guvern şi de sindicate

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite