Spania este "paralizată" azi de greva funcționarilor publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele muncitorești le-au cerut muncitorilor din sectorul public să iasă în stradă pentru a protesta față de măsurile anti-criză impuse de Guvern, printre care se află și reducerea salariilor cu procente cuprinse între 0,56% și 7%.

Aproape 2,5 milioane de funcționari publici din Spania sunt chemați azi la greva generală pe care au convocat-o sindicatele muncitorești pentru a protesta împotriva reducerilor salariale impuse de Guvern, în planul său de reducere a deficitului bugetar, anunță "Europa Press".

Sindicatele muncitorești CC.OO., UGT și CSI-CSIF au fost primele care au anunțat de organizarea grevei, lor alăturându-se ulterior și alte grupuri sindicale. Peste 60 de acțiuni de protest vor avea loc azi în toată Spania.

Greviștii protestează împotriva măsurilor de reducerea a cheltielilor bugetare, printre care se află și micșorarea salariilor funcționarilor publici cu procente cuprinse între 0,56% și 7%. Această măsură va fi aplicată începând cu luna iunie, iar prin punerea ei în aplicare Guvernul speră să-și reducă cheltuielile cu peste patru miliarde de euro.

Sindicatele susțin că această măsură, fără precedent, încalcă un acord în vigoare semnat la începutul anului 2010, gândit tocmai pentru reducerea cheltuielilor.

Vezi pe adevarul.es ce prevedea acest acord și câți bani îl costă pe un funcționar public această grevă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite