Spania: O familie de ecuadorieni scoate bani frumoşi dintr-o "afacere românească"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În localitatea andaluză Almonte, pe calle Triana 58, există cabine telefonice pentru străinătate şi un magazin cu produse româneşti. Spre surprinderea cumpărătorilor, patronul nu este un român, ci ecuadorianul Pedro Chaves şi soția sa, Carolina.

Aici lucrează două românce şi o femeie din Nicaragua. „Am deschis la început un mic internet-cafe acum 3 ani, am văzut că în zonă locuiesc foarte mulţi români şi ne întrebau dacă nu aducem produse româneşti.

Ne-am interesat la Madrid şi am găsit o firmă distribuitoare de produse româneşti. La început, am adus puţine produse, dar clienţii au început să ne ceară tot mai multe. Am cunoscut un român din Ploieşti, care lucra în agricultură şi el ne-a propus să mergem să cumpărăm produse din România, pentru că acolo sunt mai ieftine."

"Acum mai mult de un an soţul meu, Pedro, a plecat cu românul la Ploieşti, de unde a cumpărat produse româneşti dintr-un supermarket. De un an merge în România de două ori pe lună, ca să facă aprovizionarea, povesteşte, pe scurt, Carolina Chaves, explicând cum a reuşit să îşi transforme magazinul într-o afacere profitabilă.

Aflați care sunt cele mai căutate produse în această zonă și cum se pregătesc ecuadorienii pentru a continua afacerea "românească".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite