Spania este codașă în Europa în acordarea de sprijin pentru familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul de Politică pentru Familie susține că, din cauza condițiilor "atât de ridicole" care sunt impuse pentru acordarea unui ajutor, sunt ajutate doar familiile sunt foarte sărace.

Spania se află pe ultimul loc într-un clasament al țărilor din Uniunea Europeană privind politica de sprijin pentru familie, anunță "20 minutos". Conform unui studiu realizat de Institutul de Politică pentru Familie (IPF), Spania se află pe ultima poziție a clasamentului împreună cu Polonia, Portugal, Lituania, Malta și Grecia.

Studiul, intitulat "Evoluția Familiei în Spania 2010", a fost prezentat ieri, la o zi distanță după ce premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero a anunțat măsurile pe care Guvernul le va pune în aplicare pentru reducerea cheltuielilor. Conform lui, doar 11% din familiile spaniole primesc vreun ajutor economic din parte statului, în timp ce media europeană este de 75%. Datele IPF s-au bazat pe date culese de la Eurostat și Institutul Național de Statistică.

Conform vicepreședintelui IPF, Mariano Martinez, condițiile impuse pentru acordarea unui ajutor "sunt atât de ridicole" încât de ele beneficiază doar acele familii care sunt foarte sărace.

Vezi pe adevarul.es care este suma pe care o primește un părinte din Spania pentru un copilul său.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite