Spania: Un dispozitiv artizanal a provocat o explozie uşoară în capitala Ţării Bascilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia bască, Ertzaintza, atribuie acest incident grupurilor de tineri independenţi radicali, apropiaţi ai organizaţiei teroriste ETA.

O bombă improvizată de putere redusă a explodat azi noapte într-o zonă industrială din Vitoria (Ţara Bascilor), a anunţat poliţia bască Ertzaintza, care atribuie acest tip de atentat violenţei stradale dusă la capăt de grupuri apropiate bandei teroriste ETA, informează adevarul.es.


Dispozitivul artizanal a explodat la ora 1.25, ora Spaniei, făcând daune materiale reduse, dat fiind că singurele efecte ale "bombei" au fost câteva ferestre sparte la o fabrică din apropiere, din afara oraşului, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei basce.

"În principiu se atribuie astfel de incidente fenomenului kale borroka", violenţa stradală provocată de tineri independenţi radicali, apropiaţi ai grupului armat ETA, a adăugat aceeaşi sursă.

Este vorba de primul act de acest fel de când ETA a anunţat prin intermediul unei înregistrări video trimise BBC încetarea atentatelor, pe 5 septembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite