Efectele crizei în Spania: unii se îmbogăteșc, alții săracesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul persoanelor care au investiții de peste un milion de dolari a crescut cu 16.000 de persoane în comparație cu 2008. Cu toate acestea, tot mai mulți cetățeni se plâng că nu le ajung banii până la sfârșitul lunii.

În ciuda crizei economice, numărul persoanelor bogate din Spania a crescut anul trecut cu 16.000 de persoane, anunță "20 minutos", care preia un studiu realizat de Merrill Lynch Global Wealth Management y Capgemini. Conform acestui studiu, anul trecut în Spania erau143.000 de persoane bogate, cu 12,6% mai mult decât în 2008, anul în care s-a resimțit criza.

Persoane bogate sunt considerate acelea care au investiții minime de un milion de dolari (aproximativ 800.000 de euro), excluzând valoarea primei locuințe și a consumabilelor.

Această creștere coincide cu media europeană, însă Spania a depășit țări precum Germania, Italia sau Franța și se menține pe locul 12 în clasamentul mondial.

Unii n-au bani nici pentru întreținere

Cu toate acestea, tot mai multe persoane din Spania se plâng în ultimul timp că nu le ajung banii până la sfârșitul lunii. Un studiu privind impactul social al crizei, realizat în luna mai de Eurobarometru, arată că unul din șase europeni nu-și poate plăti facturile la întreținere.

De asemenea trei sferturi dintre europeni cred că în țările lor a crescut numărul persoanelor nevoiașe, iar 60% opinează că sărăcia s-a extins în toate țările Uniunii Europene. Principalele cauze sunt considerate a fi criza și măsurile de austeritate impuse de guverne.

Vezi pe adevarul.es care a fost situația milionarilor din întreaga lume.

Citește și:

Românii, cei mai pesimişti europeni privind situaţia financiară a familiei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite