Guvernul Spaniei vrea să strângă și mai mult cureaua anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile funcționarilor publici vor fi reduse cu procente cuprinse între 0,56% și 7%. Se așteaptă o reducere a cheltuielilor de 5,25 de miliarde.

Măsurile de reducere a deficitului bugetar în 2010, aprobate aseară de Guvernul Spaniei, ar putea face anul acesta o economie de 5,25 de miliarde de euro, anunță "20 minutos". Cel puțin aceasta este intenția Guvernului condus de Jose Luis Rodriguez Zapatero. Deși săptămâna trecută premierul spaniol anunța că reducerea cheltuielilor urmărește economisirea a 5 miliarde de euro, în acest an și a 10 miliarde de euro în 2011, aseară, după ședința Consiliului de Miniștri, Maria Teresa Fernandez de la Vega, vicepreședintele Guvernului, a anunțat că anul acesta se va economisi o sumă mult mai mare.

Reducerea salariilor funcționarilor publici și "înghețarea" lor pe parcursul anului 2011, "înghețarea" pensiilor sau anularea acordării cecului de nou-născut (în valoare de 2.500 de euro), începând cu 1 ianuarie 2011, sunt câteva dintre măsurile care au fost anunțate săptămâna trecută și aprobate aseară.

În ceea ce privește reducerea salariilor funcționarilor publici, ea se va face cu procente cuprinse între 0,56% și 7%, în funcție de grupul în care este încadrat angajatul. Funcționarii publici încadrați în grupul E vor suferi o reducere de 0,56%; cei din grupul C2, de 2,75%; cei din grupul C1, de 4,5%; cei din grupul A2, de 5,75%, iar cei din grupul A1 de 7%.

Vezi pe adevarul.es cu cât se va reduce salariul parlamentarilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite