11 islamişti, condamnaţi în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Audienţa naţională spaniolă a condamnat - luni - la pedepse de până la 14 ani şi jumătate de închisoare 11 persoane - 10 pakistanezi şi un indian - acuzaţi că au pregătit atentate cu bombă în metroul din Barcelona în ianuarie 2008, informează Reuters, citând sursă o judiciară.

Înainte de a fi arestaţi, aceşti militanţi - care îşi reclamau apartenenţa la Islamul radical - puseseră practic la punct dispozitive explozive pe care intenţionau să le amplaseze în garnituri şi staţii de metrou ale capitalei catalane între 18-20 ianuarie 2008, potrivit depoziţiilor rostite în cadrul procesului în 11 decembrie la Madrid.

"Acest grup profesa o ideologie radicală pe punctul de a urma preceptele jihadului pledat de conducătorul taliban Baitullah Mehsud", ucis în luna august în Pakistan, a precizat tribunalul.

Doi dintre acuzaţi, Shaib Iqbal şi Qadeer Malik, au fost condamnaţi la 14 ani şi jumătate de recluziune pentru apartenenţă la o organizaţie teroristă şi deţinere de explozibile. Ceilalţi nouă au primit pedepse de opt ani şi jumătate de închisoare fiecare pentru apartenenţă la un grup terorist.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite