TOP 20 al ţărilor cu cei mai mulţi utilizatori de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolii se află pe locul 17 în rankingul bazat pe numărul de locuitori cu acces la internet, cu 29,1 milioane de "internauţi". Clasamentul e condus de "triada" China-SUA-Japonia.

Lumea e mare, dar la fel este şi internetul. Ştim care sunt cele mai mari ţări de pe planetă, dar cum stă situaţia pe Internet? Site-ul pingdom a analizat numărul utilizatorilor de internet din toată lumea, întocmind clasamentul statelor în funcţie de numărul de utilizatori, precum şi din punct de vedere al ratei de penetrare a internetului, folosind datele Internet World Stats.

Astfel, înainte de publicarea clasamentului final, câteva observaţii:
- În toată lumea există 1,8 miliarde de utilizatori de internet.
- Sunt 32 de ţări în lume cu mai mult de 10 milioane de utilizatori.
- Ţările din Top 10 au împreună 1,17 miliarde de utilizatori de internet, ceea ce înseamnă 65% din totalul "internauţilor" de pe Pământ.
- Ţările din Top 20 au împreună 1,47 miliarde de utilizatori, adică aproape 82% din totalul mondial.
- India este pe locul 4 în lume din punct de vedere al conexiunilor la internet, deşi are o rată de penetrare a internetului de doar 6,9%. Acest lucru se datorează uriaşei populaţii a ţării.
- China ocupă locul 1 atât din punct de vedere al populaţiei, cât şi a utilizatorilor de internet. China are aproape de două ori mai mulţi (1,8 X) "internauţi" decât Statele Unite.

Vezi pe adevarul.es clasamentul complet al primelor 20 de ţări din lume din punct de vedere al utilizatorilor de internet

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite