Spania a micșorat prețul benzinei și al motorinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a înregistrat a treia săptămână consecutivă în care prețul unui litru de combustibil scade. Totuși, în comparație cu anul trecut, pentru un "plin" de rezervor se plătește mai mult.

Prețul de achiziționare a unui litru de benzină sau de motorină a scăzut săptămâna aceasta cu 0,3%, respectiv 0,6%, în comparație cu maximele acestui an, înregistrate la finalul lunii aprilie, însă el este mai mare decât cel de anul trecut, anunță "Europa Press".

Un litru de motorină costă în Comunitatea Madrid 1,066 euro. În aceste condiții, "plinul" unui rezervor de 55 de litri se face cu 58,63 euro, cu 22% mai mult decât se plătea în aceeași perioadă a anului trecut (48 de euro).

Diferența anuală este ceva mai mică în cazul benzinei. Prețul unui litru de benzină este de 1,152 de euro, iar un "plin" se face cu 63,36 euro, cu 14% mai puțin decât aceeași perioadă a anul trecut.

Săptămâna aceasta, în Spania s-a înregistrat a treia reducere consecutivă a prețului de achiziționare a combustibilului. În luna mai, prețul benzinei a scăzut cu 3,1%, iar cel al motorinei, cu 3%. Însă bucuria șoferilor din Spania nu va ține prea mult.

Vezi pe adevarul.es de ce.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite