Spania, locul 2 în UE la reducerea accidentelor mortale. România, ultimul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a dat publicităţii datele statistice ale reducerii morţilor pe şosele în ultimii zece ani. Letonia şi Spania, campioane la acest capitol, în timp ce Malta şi România sunt repetentele Uniunii Europene

Letonia este statul UE în care s-a redus cel mai mult, în ultimul deceniu, numărul victimelor mortale în accidente de circulaţie. Între 2001 şi 2009, letonii au redus numărul morţilor pe şoseşle cu 54%. Pe locul doi în Uniunea Europeană se situează Spania, care a redus numărul victimelor mortale cu 53% în aceeaşi perioadă, informează PR Noticias. Pe locurile următoare se situează Estonia, Portugalia, Franţa şi Lituania, conform datelor furnizate de Comisia Europeană, care a anunţat că intenţionează ca, până în 2020 să reducă la jumătate numărul victimelor mortale pe şoselele europene. Pentru acest obiectiv, CE a prezentat un set de măsuri care trebuie aplicate de toţi membrii săi.

România, cea mai mare creștere din UE a numărului victimelor mortale în accidente

Spania nu se mai află la coada Europei când vine vorba de ţările care şi-au redus cel mai mult numărul de accidente mortale pe şosele. În timp ce media europeană este de 36%, Spania a reuşit să reducă cu 53% în zece ani numărul morţilor în accidente rutiere. La polul opus se situează Malta şi România, unde numărul victimelor mortale a crescut cel mai mult în ultimii zece ani.

Siim Kallas, vicepreşedintele Comisiei Europene şi responsabil de Transporturi, a semnalat că în aceşti zece ani s-au salvat 80 de mii de vieţi pe şoselele din întreaga Europă, datorită reducerilor de victime mortale. Cu toate acestea, Comisia Europeană consideră că încă mai există prea multe accidente mortale pe drumurile continentului, astfel încât a stabilit un nou obiectiv: reducerea cu 50% a victimelor mortale în accidente rutiere în perioada 2011-2020.

Citeşte pe adevarul.es ce măsuri vrea Uniunea Europeană să impună membrilor pentru a reduce până în 2020 cu 50% numărul morţilor pe şosele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite