Şomajul în Spania atinge un nou prag istoric!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda faptului că în al doilea trimestru al anului s-au creat 82.700 de noi locuri de muncă, numărul şomerilor a crescut cu 32.800 de persoane faţă de primul trimestru al anului.

Numărul şomerilor din Spania a crescut cu 32.800 de persoane în al doilea trimestru al anului, ceea ce face ca rata şomajului să ajungă la 20,09%, un nou record istoric! În total, 4.645.500 de persoane erau în şomaj, în Spania, la sfârşitul lunii iunie, cu 508.000 mai multe decât cu un an în urmă, informează astăzi Institutul Naţional de Statistică (INE), conform Europa Press.

Rata şomajului de 20,09% atinsă la finele celui de-al doilea trimestru este cu patru sutimi superioară celei din trimestrul anterior şi contrastează cu rata de 17,9% existentă acum un an. Cu aceste cifre, rata şomajului atinge cel mai înalt nivel din istoria seriei comparative, care a început în 2001.

Un procent nemaiîntâlnit din 1997

Dincolo de seria comparativă, o rată a şomajului atât de ridicată în Spania nu s-a mai înregistrat din ultimul trimestru al anului 1997, când şomajul atingea 20,11%. Numărul şomerilor este, de asemenea, unul record pentru economia spaniolă.

Citeşte pe adevarul.es câte locuri de muncă s-au creat în ultimul trimestru în Spania şi care este numărul persoanelor care au un loc de muncă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite