Slovenia: Premierul a făcut apel la populaţie pentru vaccinarea împotriva gripei A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul sloven Borut Pahor a lansat un apel urgent către cetăţeni să se vaccineze împotriva virusului gripei A (H1N1), în timp ce bilanţul epidemiei în această ţară cu două milioane de locuitori a ajuns luni la şapte morţi, relatează AFP.

"Vaccinarea este în prezent cel mai bun mijloc pentru Slovenia de a evita consecinţele grave ale gripei. Lansez deci un apel urgent către cetăţeni să se vaccineze cât mai curând posibil", a explicat premierul sloven, după ce şi-a făcut vaccinul la Ljubljana.

La rândul lor, serviciile de sănătate şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu interesul scăzut al slovenilor faţă de centrele de vaccinare, în special din cauza temerilor privind efectele secundare negative.

Potrivit ministrului sănătăţii, Borut Miklavcic, doar 40.000 din cele 124.000 de doze de vaccin comandate au fost administrate slovenilor în urma campaniei lansate în noiembrie.

Primul deces din cauza virsului A (H1N1) a fost înregistrat la 3 noiembrie în Slovenia şi de atunci bilanţul a urcat la şapte morţi, cu trei noi victime înregistrate duminică, a anunţat luni presa locală.

Majoritatea persoanelor decedate erau pacienţi care sufereau de boli cronice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite