Sindicatele susțin că 70% din funcționarii publici din Spania participă la grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele muncitorești CC OO și UGT au aproximat un procent de 75%, iar CSI-CSIF, unul situat între 60% și 70%. Cel mai mare procent este în Ceuta, iar cel mai mic în Țara Bascilor.

Aproximativ 70% din numărul total al funcționarilor publici din administrația spaniolă participă azi la greva generală organizată de sindicatele muncitorești CC OO, UGT și CSI-CSIF, anunță "Europa Press". Conform CC OO și UGT la această grevă generală participă aproximativ 75% din funcționarii publici spanioli, în timp ce CSI-CSIF a estimat un procent situat între 60% și 70%.

Mii de persoane s-au prezentat azi în fața sediului Ministerului Economiei și Finanțelor din Madrid pentru a protesta vizavi de decizia Guvernului de micșorare a salariilor bugetarilor cu procente cuprinse între 0,56% și 7%.

Sindicatele apreciază că prezența la această grevă a fost destul destul de ridicată și cred că ea a avut "un rezultat pozitiv". "Cum în sectorul public nu se mai organizase de mult timp o grevă generală nu se știa ce capacitatea va avea, dar rezultatul a fost unul pozitiv", a declarat secretarul general al FSC-CC OO Enrique Fossoul.

Vezi pe adevarul.es care au fost comunitățile autonome cu cel mai ridicat procent al greviștilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite