Milanezii s-au speriat de statuiele de la Castelul Sforzesco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre sculpturile lui Christian Zucconi
Una dintre sculpturile lui Christian Zucconi

La Milano, în Castelul Sforzesco, există o expoziţie de sculpturi care i-a şocat pe mulţi dintre vizitatori. Directorul muzeului nu va închide expoziţia.

Statuile îi aparţin lui Christian Zucconi şi reprezintă figuri mitologice ¨golite şi apoi recompuse¨, după cum spune creatorul lor, citat de ¨Corriere della Sera¨. Expoziţia se află la parterul castelului şi este deschisă de sâmbătă, 7 martie.


¨Unele statui sunt obscene, copiii nu ar trebui să vadă aşa ceva¨ au spus unii dintre vizitatori, care au atras atenţia celor care au organizat expoziţia.
Directorul de la Sforzesco, Claudio Salsi, a replicat că în palat există şi alte opere de artă care ar putea fi considerate obscene şi că nimeni nu s-a legat de acestea niciodată.


¨Statuile lui Zucconi sunt puternice, dar nu scandaloase. Se pretează perfect la caracterul muzeului nostru. În castel există şi alte opere de artă care ar putea fi considerate obscene, însă nimeni nu a spus nimic niciodat㨠a spus Salsi. El a făcut referire la opere precum ¨La Donna Impudica¨(sculptură din secolul XIII a unei prostituate care îşi rade zona pubiană) şi la ¨Adam¨ al lui Lorenzi care reprezintă detaliat nudul unui bărbat.


Expoziţia va rămâne deschisă publicului până pe data de 25 aprilie. ¨Muzeul nostru nu este pentru copii şi pentru educatoare¨ a declarat la sfârşit Claudio Salsi, potrivit sursei citate.

Vezi aici GALERIE FOTO cu sculpturile groteşti

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite