Spania: Îmbunătăţirea randamentului şcolar infantil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10% din dificultăţile întâmpinate de elevi la şcoală sunt cauzate de probleme mentale. Un tratament corect îi ajută pe copii să depăşească aceste neajunsuri.


Spania se află printre ţările fruntaşe în ceea ce priveşte eşecul şcolar. Psihiatrii, specializaţi pe psihiatria infantilă, atrag atenţia că 10% dintre copiii care se confruntă cu această situaţie au probleme mentale, de tipul atenţiei deficitare, a hiperactivităţii sau chiar a conduitei bipolare.

Mulţi dintre aceşti copii primesc ajutor mult prea târziu, iar situaţia cu care se confruntă le provoacă o scădere a încrederii în propriile posibilităţi şi numeroase probleme de relaţionare în familie, după cum a afirmat Inmaculada Escamilla, de la Clinica Universitară Navarra, citată de ziarul "El Mundo".

Problema atenţiei deficitare afectează mai ales fetele, care nu ajung să deranjeze orele, ci pur şi simplu uită ce li se spune, îşi pierd lucrurile şi sunt distrate. Cu timpul, acestea se simt frustrate că nu pot da totul şi ajung să simtă stări de anxietate şi chiar depresie.

Aflaţi cum pot fi combătute aceste stări, prin terapie specializată..

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite