VIDEO France24: Cum se întorc în Franţa ţiganii expulzaţi de Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Duduveica FOTO: Captură France24
Laura Duduveica FOTO: Captură France24

"Curăţarea" teritoriul francez de imigranţii români şi bulgari de etnie romă se dovedeşte ineficientă. Peste jumătate din cei 8.000 de ţigani repatriaţi în România au părăsit deja ţara noastră pentru a revenit în Franţa, tară care a devenit noul "El Dorado" al nomazilor, relatează postul de televiziune France24, într-un reporaj transmis vineri.

Reportajul jurnaliştilor francezi prezintă cazul Laurei Duduveica, din satul Bărbuleşti, expulzată împreună cu soţul şi cei doi copii din Boulogne-sur-Mer, în nordul Franţei.

Vezi VIDEO şi află cum a revenit în Franţa familia de ţigani repatriată în România

În cei trei ani petrecuţi pe teritoriul francez, Laura şi soţul ei s-au acomodat condiţiilor de trai care le conveneau, deşi erau departe de a fi mulţumitoare. Românca recunoaşte că trăiau din cerşit, activitate la care participa doar ea înpreună cu soţul. În schimb, copiii lor, Romeo şi Adrian, mergeau la şcoală şi erau perfect integraţi. "Mă simţeam bine în Franţa. În România am un sentiment de inferioritate, nu mă gândesc decât cum să plec mai repede în Franţa", povesteşte ea.

Soţul Laurei, Viorel Duduveica, povesteşte cum au avut loc demolarea taberei Boulogne-sur-Mer şi expulzarea din Franţa.

Află cum i-au tratat forţele de ordine venite să-i evacueze din tabăra unde locuiau

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite