În ciuda expulzărilor, numărul romilor din Franţa a rămas constant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În pofida politicii de expulzare a Guvernului francez, numărul romilor din Franţa rămâne stabil, la aproximativ 15.000, dar condiţiile lor de viaţă s-au degradat, relatează "Le Parisien".

La începutul polemicii asupra romilor, vara trecută, în Franţa existau între 12.000 şi 15.000 de romi. Dar condiţiile de viaţă a acestor populaţii, venite în special din România, s-au agravat, afirmă activiştii de pe teren, citaţi de Le Parisien. Distrugerea taberelor, expulzarea lor, cu sau fără acordarea unor sume de bani ca ajutor de întoarcere în ţară, nu au diminuat acest fenomen migratoriu, care rămâne stabil de la începutul anilor 2000 şi până în prezent, subliniază publicaţia.

Între 800 şi 1.000 de romi trăiesc în barăci pe un teren, la Sarcelles, în Val d'Oise (regiunea Ile-de-France), transformat în tabără. Tribunalul din Pontoise urmează să se pronunţe, miercuri, asupra măsurii evacuării acestora, potrivit Mediafax.

La Seine-Saint-Denis, o organizaţie a romilor tocmai a lansat, cu susţinerea altor organizaţii, "o platformă de susţinere a romilor care ocupă terenuri", care face apel la "libertatea de circulaţie şi respectarea drepturilor fundamentale" ale acestor persoane. Nu departe, la Sarcelles, o imensă tabără, de peste 1.000 de persoane, ilustrează faptul că expulzările frecvente din ultimii ani au condus la deplasări constante, apreciază publicaţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite