Der Spiegel: România ajută moldovenii să intre în UE „pe uşa din spate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a oferi paşapoarte de România la sute de mii de moldoveni din Republica Moldova a fost criticată de publicaţia germană „Der Spiegel", care acuză statul român că facilitează intrarea în Uniunea Europeană, „pe uşa din spate", pentru locuitorii de peste Prut.

Traian Băsescu intenţionează să crească populaţia ţării prin acordarea a aproape 10.000 de paşapoarte, lunar, cetăţenilor români din Republica Moldova. Astfel, Uniunea Europeană se extinde în mod neoficial şi indirect către est, fără acordul instituţiilor de la Bruxelles şi de la Strasbourg.

"Der Spiegel" acuză România că permite intrarea "pe uşa din spate" a moldovenilor de peste Prut, prin acordarea paşapoartelor sub însemnul statului român.

Potrivit revistei germane, după ce Alianţa pentru Integrare Europeană a ajuns la putere în Republica Moldova, România a accelerat "ofensiva de naturalizare" în micul stat vecin.

Republica Moldova este tot mai aproape de România

"Deşi România a fost afectată grav de criza financiară, această ţară a acordat împrumuturi generoase statului vecin anul trecut. Gardul de sârmă ghimpată de la frontieră a fost demontat şi, din toamna anului trecut, moldovenii care locuiesc pe o rază de 30 de kilometri de frontieră au putut vizita România fără viză", explică Der Spiegel.

Citeşte în continuare despre criticile publicaţiei "Der Spiegel" şi despre ameninţarea ridicată de un nou val de imigranţi în Uniunea Europeană.

Citeşte în continuare despre criticile publicaţiei “Der Spiegel” şi despre ameninţarea ridicată de un nou val de imigranţi în Uniunea Europeană

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite