Presa italiană este cu ochii pe ţiganii expulzaţi din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa italiană dă o atenţie deosebită măsurii preşedintelui Sarkozy de a expulza ţiganii care nu pot demonstra că au un venit legal pe teritoriul Franţei. Cea mai mare temere este că aceştia vor veni în Italia.

Pagina electronică a celui mai vândut cotidian din Italia „Corriere della Sera" (Corser) titrează: „Franţa expulzează primii 93 de ţigani: polemici cu UE".


Tiganu’, mai deştept decât Videanu

image

Dacă alte publicaţii se mulţumesc să ţină această ştire în prim plan, Corser o consideră ştirea zilei şi „deschide" site-ul cu ea. „Parisul a anunţat prin intermediul ministrului de Interne, Brice Hortefeux, că va expulza circa 700 de rromi spre România şi Bulgaria până la sfârşitul acestei luni.

Cotidianul mai remarcă şi avertismentele UE legate de îngrădirea liberei circulaţii în spaţiul UE precum şi răspunsul sec al autorităţilor franceze: „Măsurile adoptate în Franţa sunt în conformitate cu normele şi tratatele europene şi nu atacă în niciun fel libertăţile individuale". Declaraţia aparţine purtătorului de cuvânt al MAE francez, Bernard Valero.

Citeşte pe adevarul.it ce scrie presa italiană despre ţiganii români şi bulgari

Citeşte şi:
Franţa demarează joi expulzarea a sute de ţigani români şi bulgari

Ţigan repatriat din Franţa: "Decât să muncesc aici pe gratis, mai bine fac acolo un ban cinstit din cerşit"

Raziile lui Sarkozy împotriva romilor amintesc de poliţia secretă nazistă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite