Un primar din Spania a instalat "Big Brother"-ul pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una din camerele de supraveghere a traficului amplasată în piaţa Antonio Machado Foto: La Vanguardia
Una din camerele de supraveghere a traficului amplasată în piaţa Antonio Machado Foto: La Vanguardia

Primarul Badalonei Garcia Albiol a instalat în cartierul Salut, unul "plin de ţigani români", camere de supraveghere, sub pretextul că ar "supraveghea traficul rutier". În fapt, zona este una foarte puţin tranzitată de maşini, astfel încât camerele nu vor supraveghea decât piaţa în care se adună imigranţii români.

Xavier Garcia Albiol revine. În forţă! Primăria din Badalona vrea să-i intimideze pe imigranţi români consideraţi "conflictuali" cu camere de supraveghere a traficului rutier.

Tehnicienii primăriei au instalat miercuri primele camere în Piaţa Antonio Machado, în "inima" cartierului Salut, un cartier în care locuiesc mulţi ţigani români, scrie La Vanguardia, care adaugă: "un cartier cunoscut deja în jumătate de Europa graţie multelor reportaje despre apartamentele lor supraaglomerate şi certurile multietnice de pe străzi".

"Carrers videovigilats. Control de trànsit", avertizează, în catalană, plăcuţele recent montate. Apoi şi într-o limbă română puţin chinuită: "Strada de supraveghere. Controlul traficului". "Ca să înţeleagă toată lumea", scrie cotidianul citat, care susţine că în curând vor fi instalate şi alte camere de supraveghere în alte zone din cartier.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite