Furtul de fier vechi - afacere de milioane de euro pentru o bandă de hoţi români din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerhard Pauli, Bernd Scholz şi Frank Rohlender sunt în fruntea operaţiunilor de destructurare a bandei FOTO: come-on.de
Gerhard Pauli, Bernd Scholz şi Frank Rohlender sunt în fruntea operaţiunilor de destructurare a bandei FOTO: come-on.de

Furtul de fier vechi a devenit o afacere mai rentabil decât spargerea de bănci, iar un grup de români din Germania desfăşoară cu "mare profesionalism" acesta activitate infracţională.

Poliţia germană este pe urmele unei bande de hoţi specializaţi pe furtul de fier vechi, formată din români, care au provocat pagube de câteva milioane de euro la peste o sută de firme din vestul Germaniei.

Citeşte şi:
Românii, la furt de cupru prin Europa

Barcelona: Doi români, prinşi cu 1.350 de kilograme de cupru în portbagaj

Banda era coodonată din Dortmund şi îşi desfăşura activitatea de câtva timp în vestul Germaniei, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Ludenscheid, informează derwesten.de.

În această vară, poliţia germană a început investigaţiile, în urma cărora au descoperit că nu au de-a face cu amatori neorganizaţi, ci cu o reţea infracţională de hoţi din România care au sustras în landul Nordrhein Westfalen cantităţi impresionante de metal şi unelte.

De-a lungul investigaţiilor, poliţiştii au confiscate tone de marfă furată, în valoare de 400.000 de euro, şi au efectuat nouă arestări: şeful bandei şi opt subalterni cu vârste între 30 şi 45 de ani. Totodată, anchetatorii au descoperit alţi 35 de suspecţi.

Află cum acţionau românii şi citeşte despre "munca în echipă" la furtul de fier vechi

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite