Românii, cei mai numeroşi imigranţi din ţările UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două milioane de români trăiesc într-una din celelalte ţări din Uniunea Europeană, fiind cei mai numeroşi străini şi din Spania.

Citeşte şi:
Mulţi români care s-au întors în ţară revin, dezamăgiţi, în Spania

De ce au emigrat românii - au plecat la „mai bine" sau „numai în România nu" ?

Iubesc România, dar nu pot trăi în ea. Românii din străinătate nu vor să se întoarcă acasă

Peste 60% din românii plecaţi în Italia nu se mai întorc acasă

Spania figurează în grupul ţărilor din fruntea Uniunii Europene în ceea ce priveşte numărul de rezidenţi străini. În termeni procentuali ocupă poziţia a cincea, cu un procent de 12% din populaţie de altă naţionalitate decât spaniolă (aproape dublu decât media europeană), în spatele Luxemburgului (44%), Letonia (18%), Cipru şi Estonia (16%), informează El Pais.

Spania, locul 2 în UE, după Germania, la numărul de străini

În ceea ce priveşte numărul cetăţenilor străini, Spania ocupă locul 2 în UE, după Germania. Spania are 5,7 milioane de străini, în timp ce în Germania trăiesc 7,2 milioane de străini, conform datelor publicate azi de Eurostat.

În total, în UE trăiesc circa 31,9 milioane de străini, 6,4% din populaţia totală. Studiul indică faptul că mai mult de o treime din cetăţenii străini din statele UE provin tot din state ale Uniunii. România este statul care exportă cei mai mulţi cetăţeni în restul ţărilor UE: 2 milioane de persoane. Ţara noastră este urmată, în clasament, de Polonia (1,5 milioane), Italia (1,3 milioane) şi Portugalia (1 milion).

Citeşte pe adevarul.es câţi români locuiesc în Spania, ce procent din populaţia de imigranţi ocupă ei şi află care sunt cei mai numeroşi imigranţi necomunitari din UE

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite